'De second opinion via Royal Doctors was het mooiste kerstcadeau dat ik in jaren kreeg'
Zelfstandig ondernemer John Bot onderging in 2013 een rugoperatie. Daarmee hoopte hij van de pijn af te komen waarvan zijn versleten ruggenwervels de boosdoener waren. Helaas bood de operatie geen verlichting en na verloop van tijd straalde de pijn zelfs uit naar zijn benen. Volgens de artsen moet hij leren leven met de pijn. Reden voor TAF om hem in contact te brengen met Royal Doctors voor een second opinion. Zij bleken wél iets voor John te kunnen betekenen.
De oorzaak voor zijn versleten ruggenwervels is lastig aan te wijzen volgens de artsen van John Bot. ‘De eerste keer dat ik werd geopereerd aan mijn rug, in 2013, hebben ze mijn hele rug vastgezet. Ik kampte al een tijd met rugklachten en dit zou verlichting moeten bieden. Tot mijn grote frustratie deed het dat niet. Na verloop van tijd straalde de pijn zelfs uit naar mijn benen. Verschillende operaties mochten niet baten. Ik leek uitbehandeld en moest er simpelweg mee leren leven.’
Een behoorlijke impact op het dagelijkse leven van John. Die al 11 jaar een zaak runt, waarbij hij bonbons levert aan voornamelijk supermarkten. Door zijn rugklachten moest hij een flinke stap terug doen. Fysieke werkzaamheden hebben inmiddels plaats gemaakt voor het onderhouden van klantcontacten.
‘Mijn vrouw werkt nu ook in de zaak, dus alles draait gelukkig door. Zelfs mijn kinderen vinden het leuk om af en toe te helpen. Aan hulp dus geen gebrek,’ vertelt John.
Een mooi kerstcadeau
‘Helemaal in de veronderstelling dat ik was uitbehandeld, kreeg ik een paar dagen voor kerst een telefoontje. Dat herinner ik me nog goed. Het was een medewerker van TAF, waar ik verzekerd ben tegen arbeidsongeschiktheid. ‘’We kunnen u wellicht helpen,’’ vertelde ze. Royal Doctors, een organisatie ( die is gespecialiseerd in het organiseren van onafhankelijke second opinions, red) gaf aan iets voor mij te kunnen betekenen. Het was het mooiste kerstcadeau dat ik in jaren had gekregen.’
Het traject met Royal Doctors werd meteen in gang gezet. Dossiers werden opgevraagd en bekeken. Twee artsen uit België waren het met elkaar eens: een invasieve neuromodulatie is de oplossing voor het verminderen van de uitstraling naar de benen van John.
John: ‘Ik werd gekoppeld aan een arts van het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam die hierin gespecialiseerd is. Bijkomend voordeel was dat Rotterdam dichtbij huis is. Tot mijn verbazing kon ik daar al heel snel terecht. Binnen een paar maanden was de neurosimulator al geplaatst.’
Goed en snel geregeld
Inmiddels zijn we een jaar verder. ‘Hoe ik me nu voel? De uitstralingspijn is nagenoeg weg. Ondanks dat het probleem in mijn rug nog niet verholpen is, voelt dat als een enorme verlichting. Ik ben blij dat TAF me aan Royal Doctors heeft gekoppeld. Zij gaven specialisten inzage in mijn dossier die wél iets voor me konden betekenen. Daar ben ik zeer dankbaar voor. Ook voor het feit dat alles goed en snel was geregeld. We zijn er nog niet, maar het is een stap vooruit,’ zo eindigt John.