Nabestaandenverzekering
Overlijden. Een onderwerp waaraan je liefst niet wil denken. Maar als er iemand financieel afhankelijk van jou is, moet je er toch even bij stil staan. Met een nabestaandenverzekering zorg je ervoor dat jouw nabestaanden het financieel redden, als jij vroegtijdig overlijdt. Zij ontvangen dan elke maand een bedrag om de onkosten te betalen, zoals huur of hypotheek, studiekosten of kinderopvang en allerlei andere kosten die nodig zijn om het huishouden draaiende te houden.
Kies voor een TAF Nabestaandenverzekering
De TAF Nabestaandenverzekering keert iedere maand een bedrag uit aan jouw dierbaren als jij overlijdt. Hiermee bescherm je ze tegen financiële zorgen, als jouw inkomen wegvalt. Je bepaalt zelf hoeveel er maandelijks wordt uitgekeerd en hoelang. Daarmee kunnen bijvoorbeeld de vaste lasten een bepaalde periode worden opgevangen. Maar ook een levenslange uitkering behoort tot de mogelijkheden. Je bent al goed verzekerd vanaf een paar euro per maand.
- Financiële zorg voor jouw dierbaren
- Maandelijkse uitkering bij overlijden
- Bepaal zelf hoeveel wordt uitgekeerd en hoelang
- Al verzekerd vanaf een paar euro per maand
- Snel verzekerd met een online gezondheidsverklaring
Alles over deze verzekering
Voor wie?
De TAF Personal Nabestaandenverzekering is geschikt voor iedereen die zijn of haar nabestaanden wil beschermen tegen de ongewenste financiële gevolgen van overlijden in de vorm van een maandelijks inkomen. Denk aan je partner, kinderen of misschien wel je bejaarde ouders die jouw inkomen nodig hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen.
Voor wie is een nabestaandenverzekering belangrijk?
Hieronder benoemen we een aantal groepen die vaak een nabestaandenverzekering afsluiten.
Getrouwde of samenwonende stellen
Je ziet vaak dat de achterblijvende partner het financieel moeilijk krijgt zonder het inkomen van de andere kostwinnaar. Zij sluiten een nabestaandenverzekering af om het leven te kunnen blijven leiden, waar ze zo hard voor hebben gewerkt.
Ouders met kinderen (werkend of thuisblijvend)
Als het inkomen van de overleden partner wegvalt, moet de achterblijvende ouder wellicht meer kinderopvang afnemen, of wil deze zelf minder gaan werken. Thuisblijvende ouders: zij zorgen ervoor dat het eten elke avond op tafel staat, het huishouden draaiende wordt gehouden en dat de kinderen van en naar school worden gebracht. Verantwoordelijke taken die duur zijn om uit te besteden. Of de achterblijvende partner is genoodzaakt om minder te gaan werken.
Alleenstaande ouders
Als jou iets overkomt, wil je allereerst dat je kind goed terechtkomt, daarnaast is financiële ondersteuning ook zeer gewenst.
Veel voorkomende situaties waarbij een verzekering wordt afgesloten
Hieronder noemen we een aantal situaties, waarbij er extra behoefte is aan financiële zekerheid in de vorm van een nabestaandenverzekering:
- Een huis huren of kopen
- Samenwonen of trouwen
- Een kind krijgen of adopteren
- Alleenstaande ouder worden
- Echtscheiding
- Financiële ondersteuning aan een hulpbehoevende ouder of kind
- Sparen voor studie kind
Wat is verzekerd?
Als de verzekerde (meestal ben jij dat of je partner, maar het mag ook iemand anders zijn) voor de einddatum van de verzekering overlijdt, dan wordt het vooraf bepaalde bedrag elke maand uitgekeerd aan de nabestaanden. Je kiest zelf het bedrag dat de nabestaanden maandelijks ontvangen bij overlijden van de verzekerde en hoelang ze dat bedrag ontvangen. Het verzekerd bedrag is minimaal 100 en maximaal 10.000 euro per maand.
De nabestaanden mogen zelf weten waaraan ze het geld besteden. Denk aan het doorbetalen van de huur of hypotheek, kinderopvang of studie en de wekelijkse boodschappen. Maar ook onbetaald verlof of hulp in de huishouding biedt vaak verlichting in een dergelijke situatie.
Wat is niet verzekerd?
- Met een nabestaandenverzekering zijn de achterblijvers voor een bepaalde periode financieel beschermt als de verzekerde overlijdt. Die periode kan bijvoorbeeld zijn tot de pensioendatum of tot de kinderen volwassen zijn. Na de einddatum van de verzekering is er geen dekking meer. Wij keren dan niet meer uit na overlijden.
- Bij zelfmoord binnen twee jaar na de ingangsdatum, wordt niet uitgekeerd.
- Wij keren niet of minder uit als je informatie over je gezondheid verzwijgt. Bijvoorbeeld over jouw rookgedrag. Dat geldt ook voor fraude.
Waarom bij TAF?
- Wij zijn marktleider en specialist in overlijdensrisicoverzekeringen.
- Transparante voorwaarden tegen een scherpe premie.
- Persoonlijke begeleiding aan de nabestaanden door vaste contactpersonen.
- Snelle uitkering bij overlijden.
- Je bent betrouwbaar verzekerd: TAF staat onder toezicht van de AFM en is aangesloten bij de KiFiD.
Medische acceptatie
De verzekeringsaanvraag wordt beoordeeld met een (digitale) gezondheidsverklaring
1. Je ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring per e-mail
Nadat jouw financieel adviseur bij ons een aanvraag heeft ingediend, ontvangt de verzekerde van ons een persoonlijke uitnodiging voor het invullen van de online gezondheidsverklaring.
2. De verzekerde vult zijn of haar persoonlijke en medische informatie in op de online gezondheidsverklaring
Als de gezondheidsverklaring is afgerond, ondertekent de verzekerde deze digitaal met een SMS-code. Vervolgens wordt de gezondheidsverklaring automatisch naar ons verstuurd.
Geen zorgen: een ziekte of aandoening in het verleden leidt niet meteen tot een hogere premie of afwijzing. Het doel is om jouw gezondheid goed in te schatten, zodat je uiteindelijk ook goed bent verzekerd. Vul de gezondheidsverklaring daarom volledig en juist in. Onjuiste informatie kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor de eventuele uitkering in de toekomst.
3. Na ontvangst van de ingevulde verklaring wordt jouw aanvraag direct beoordeeld.
Nadat je de gezondheidsverklaring hebt ingevuld, zijn er twee mogelijkheden:
Zijn er geen medische bijzonderheden?
Dan ontvang je op werkdagen binnen 24 uur de verzekeringspolis met bijbehorende polisvoorwaarden.
Zijn er wel medische bijzonderheden? Dan wordt je aanvraag beoordeeld door een medisch adviseur van Sedgwick.
Heeft de medisch adviseur voldoende informatie, dan ontvangt je binnen 2 werkdagen jouw polis met bijbehorende polisvoorwaarden. Het kan zijn dat de medisch adviseur naar aanleiding van jouw gezondheidsverklaring meer informatie nodig heeft. Dan ontvang je binnen 5 werkdagen een telefoontje of een brief/e-mail met aanvullende vragen. Of je ontvangt een brief met aanvullende vragen die jouw huisarts of medisch specialist moet beantwoorden. Ook kan het zijn dat je wordt uitgenodigd voor een medische keuring.
Heeft de medisch adviseur daarna alle informatie die hij nodig heeft om een advies te geven over jouw verzekeringsaanvraag? Dan ontvang je binnen drie werkdagen een bericht over uitslag van jouw aanvraag. Er zijn drie mogelijkheden:
- Jouw aanvraag wordt geaccepteerd tegen de standaardvoorwaarden.
- Jouw aanvraag wordt geaccepteerd met een premieopslag.
- Jouw aanvraag kan niet worden geaccepteerd.
Medische keuring
Het kan voorkomen dat je medisch gekeurd moet worden door een onafhankelijke keuringsinstantie. Dat geldt in de volgende situaties:
- Als je jonger bent dan 50 jaar en je wilt opgeteld over de hele looptijd:
- € 750.001 of meer verzekeren
- Als u ouder bent dan 50 jaar en je wilt:
- € 500.001 of meer verzekeren
Afsluiten
Een TAF verzekering sluit je af via jouw onafhankelijke financieel adviseur. Rechtstreeks afsluiten bij TAF is niet mogelijk. Heb je nog geen financieel adviseur? Vind een adviseur in uw buurt.
Verzeker je dierbaren van een maandelijks inkomen
Een TAF Nabestaandenverzekering is een eenvoudige oplossing om je dierbaren te verzekeren van voldoende inkomen als jij overlijdt. Er wordt maandelijks een bedrag uitgekeerd waarmee de nabestaanden onder andere de vaste lasten en boodschappen kunnen doorbetalen.
Opgroeiende kinderen?
Dan kun je regelen dat zij tot hun 27ste levensjaar een maandelijkse uitkering ontvangen om bijvoorbeeld het collegegeld te betalen.
Veelgestelde vragen
Hier zijn wij trots op
Meest gekozen
Klantenservice
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00