Oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering

Heeft u uw bestaande overlijdensrisicoverzekering langer dan vijf jaar geleden afgesloten? Dan kan het zijn dat u op uw premie kunt besparen door een nieuwe overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dat noemen we ‘oversluiten’. Op deze pagina leggen wij u uit hoe u kunt berekenen of het oversluiten van uw verzekering voordeel oplevert. En hoe u een eventuele overstap het beste kunt aanpakken.

Overweegt u om uw overlijdensrisicoverzekering over te sluiten? Dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Wij helpen u graag bij uw keuze met onderstaande aandachtspunten. 

Bepaal of oversluiten voordelig is

Oversluiten kan voordelig zijn omdat de premies van veel overlijdensrisicoverzekeringen de laatste jaren lager zijn geworden. Anderzijds heeft u bij het oversluiten van uw verzekering te maken met bijkomende kosten. Om te berekenen wat u daadwerkelijk kunt besparen, trekt u de kosten af van uw totale premievoordeel.

 1. Bereken uw totale premievoordeel

  Op deze pagina kunt u berekenen wat het premievoordeel is als u nu een nieuwe overlijdensrisicoverzekering afsluit. Kies voor de optie ‘Een bestaande verzekering vergelijken’. Houd de gegevens van uw bestaande overlijdensrisicoverzekering bij de hand.

  Let op: de premie die u op deze pagina berekent is indicatief. Er wordt geen rekening gehouden met mogelijke premieopslagen in verband met uw gezondheid of extra gewenste dekkingen. Wilt u zeker weten wat uw premie wordt? Of wilt u weten of de dekking van uw huidige verzekering nog past bij uw persoonlijke situatie? Ga dan naar uw financieel adviseur voor een offerte en advies.

 2. Houd rekening met bijkomende kosten

  Er zijn een aantal extra kosten waar u mogelijk rekening mee moet houden bij het oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering:

  • Het oversluiten van uw verzekering gaat via uw financieel adviseur. Uw adviseur brengt daarvoor kosten voor in rekening. 

  • Als uw lopende verzekering gekoppeld (verpand) is aan uw hypotheek, dan is er goedkeuring nodig van uw geldverstrekker om de oude verzekering te beëindigen en de nieuwe verzekering te verpanden. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn. U kunt de kosten opvragen bij uw financieel adviseur.

Stappenplan voor oversluiten

Bent u tot de conclusie gekomen dat oversluiten voor u loont? Dan is het belangrijk dat u de goede volgorde aanhoudt bij het oversluiten van uw verzekering. 

 1. Vraag eerst een nieuwe overlijdensrisicoverzekering aan
  Een TAF verzekering sluit u af via uw onafhankelijke financieel adviseur. Heeft u nog geen financieel adviseur? Vind een adviseur in uw buurt.
 2. Wacht op acceptatie van de nieuwe verzekering
  Voor het afsluiten van een nieuwe verzekering wordt uw gezondheid beoordeeld. U vult hiervoor online een gezondheidsverklaring in. 
 3. Zeg uw oude polis op als u geaccepteerd bent voor de nieuwe verzekering
  Stel dat u niet door de medische acceptatie komt, dan kunt u gewoon uw bestaande polis houden. Zeg daarom uw bestaande verzekering pas op als uw nieuwe aanvraag is geaccepteerd. Hiermee voorkomt u dat u (tijdelijk) geen dekking heeft. 

Advies bij het oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering

Uw financieel adviseur helpt u graag bij het bepalen of overstappen mogelijk en gunstig voor u is en kan de overstap daadwerkelijk voor u regelen. Heeft u nog geen financieel adviseur? Vind een adviseur in uw buurt.

Waarom een TAF Overlijdensrisicoverzekering?

 • Al 8 jaar de hoogste waardering op prijs en voorwaarden.
 • TAF is uitgeroepen tot beste dienstverlener door adviseurs.
 • Klanten beoordelen ons met een 8,2 gemiddeld.
 • Snel en eenvoudig (digitaal) acceptatieproces.
 • Premie gegarandeerd gelijk tijdens de hele looptijd (geen en bloc).
 • Vervroegde uitkering bij terminale ziekte.

Meer informatie over de TAF Overlijdensrisicoverzekering vindt u op www.taf.nl/orv